În ultimul deceniu, tehnologia a devenit parte din viața noastră și este greu de imaginat cum ar fi fără ea. Deși dezvoltarea tehnologică a pătruns în multe domenii, credem că în domeniul juridic există foarte mult spațiu în care aceasta poate pătrunde, oferind practicienilor soluții care să-i ajute, economisindu-le timpul.
Până să vedem ce este Juridiq, trebuie să știm cine este Juridiq.
Echipa este multidisciplinară, fiecare dintre ei ocupându-ne de o parte specifica: Denis Sait este CEO-ul companiei, fiind cu ochii pe cifre și planificare, Octavian Lupu se ocupă de partea de marketing, Șenol Frățilă se ocupă de partea tehnică, iar Alex Cartoafă gestionează partea juridică.
Împreună au pus bazele echipei Juridiq, având ca scop digitalizarea și schimbarea modului în care practicienii își desfășoară activitatea. Au început să lucreze împreună la aplicație în martie 2022, participând și la un concurs de start-upuri, programul Innovation Labs, cu ideea lor, unde au obținut premiul ,,Pitch of the year”.Ce este juridiq?
Observând problema lipsei digitalizării în domeniul juridic, au lucrat la Juridiq, o soluție ce vine în întâmpinarea practicienilor în drept, dar și a altor categorii adiacente (jurnaliști de investigație, experți contabili etc.). Nu limitează nimănui accesul.
Juridiq este aplicația care automatizează activitatea practicienilor în drept, la început în gestiunea și monitorizarea dosarelor. În concret, utilizatorii își țin evidența dosarelor în sistem, iar aceasta monitorizează automat stadiul dosarelor. Dacă există noutăți, în sensul de un nou termen sau o soluție, vor primi automat o notificare pe Whatsapp în care vor fi anunțați. De asemenea, au acces la un calendar care se actualizează automat cu toate termenele de judecată din dosarele salvate.
Ce au făcut până acum?
În ianuarie 2022 au început primele discuții cu practicienii, validând că există o problema reală în ceea ce privește digitalizarea și au lansat două chestionare prin care au studiat modul în care practicienii își organizează activitatea, care au însumat 161 de răspunsuri.
Ulterior, în martie 2022 s-au înscris în Innovation Labs. Acesta este cel mai longeviv program universitar de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnice. În martie, s-au înscris 156 de echipe în toată țara, dintre care 69 au fost primite în program. Până la finalul programului, după sesiuni de mentorat și workshop-uri, numărul a scăzut la 36, dintre care 15 au participat în finală. În această finală au obținut premiul ,,Pitch of the year” (= prezentarea anului).
Pe data de 15 august au lansat oficial prima versiune a aplicației Juridiq, disponibilă publicului larg. Pe 25 august au fost prezenți în cadrul emisiunii iLikeIT la ProTV, emisiune ce poate fi urmărită aici.
De la lansare până în prezent au strâns un număr îmbucurător de utilizatori plătitori, au colectat feedback-ul tuturor și se pregătesc să laneze versiunea a doua, în care adaugă noi funcționalități cerute până acum.
Ce vor să facă în viitor?
Pentru viitor au în plan să dezvolte continuu aplicația, adăugând mai multe funcționalități, pe măsură ce observă ce nevoi și probleme ale utilizatorilor pot fi rezolvate de Juridiq. Practic, procesul de planificare a dezvoltării va merge în paralel cu cel de discuții cu utilizatorii.
Iată câteva exemple de funcționalități:
– Modul pentru măsurarea timpului de facturare
– Accesul la dosarul electronic din aplicație
– Bază de date de jurisprudență