Palatul Copiilor din Constanța, situat pe strada Primăverii, a fost preluat de către Primăria Constanța prin intermediul unui protocol încheiat cu Ministerul Educației și Cercetării, anunță viceprimarul PNL al orașului, Ionuț Rusu.
Viceprimarul a mulțumit public, pe Facebook, noului ministru al Educației pentru sprijinul oferit:
„Mulțumiri călduroase doamnei ministru Ligia Deca, pentru că a crezut în acest proiect și ne-a sprijinit în finalizarea lui. De asemenea, doresc să îi mulțumesc doamnei ministru și pentru deschiderea manifestată, în cadrul discuției noastre, față de subiectul sălii de gimnastică a CSS1. Abordarea fermă a doamnei ministru va permite continuarea construcției acestei săli”, a scris Ionuț Rusu pe Facebook.
CONTEXT:
Palatul Copiilor din Constanța, un domeniu de 12 hectare, cu foste baze sportive, căsuțe de cazare și zone de agrement, este lăsat de izbeliște de Ministerul Educației de peste 20 de ani. În 2019, în anul dinainte de pandemia COVID-19, aici ajungeau în jur de 3000 de copii anual pentru a studia artele, pentru a înota, juca fotbal sau pentru lecții de teatru. Orele au loc în clădirea palatului, însă în jurul ei hectare întregi de teren au fost abandonate.
Sorin Mihai, Inspectorul șef ISJ Constanța, a declarat anterior că palatul este exclusiv finanțat de stat și, deși legislația școlară ar permite finanțarea din partea administrației locale, până acum nu s-a identificat și un corespondent în legislația administrației publice care să permită acest lucru.
Șeful ISJ Constanța amintește că a discutat cu primarul Vergil Chițac, care și-ar fi arătat disponibilitatea de a implica Primăria Constanța, pentru a se aloca sume pentru întreținerea bazei materiale a acestei unități conexe a inspectoratului.
”Împreună cu viceprimarul Ionuț Rusu, am inițiat un protocol de colaborare cu Primăria Constanța, care să dea posibilitatea finanțării Palatului Copiilor și din bugetul local. În scurt timp acest protocol va primi aviz ministerial. Astfel, baza materială va putea fi utilizată în afara programului Palatului Copiilor și de către copii și tineri din Constanța care nu sunt înscriși la activitățile specifice. Demersul nostru are numeroase avantaje”, a mai adăugat Sorin Mihai.
Articol publicat și pe Info-Sud-Est.ro