Ultimele stiri

De ce nu se apucă „blonda de la ADD”… de videochat?

Ea a cheltuit 52.000 de euro, bani publici, pentru imagine

Comparând denumirea Asociației de Dezvoltare Durabilă, realizările necunoscute ale acesteia și sumele cheltuite, ATENȚIE!, „pentru servicii de dezvoltare și consolidare a unei strategii de promovare a unei mai eficiente vizibilități în presa scrisă, online și în mediul TV”, deci pentru IMAGINEA sa, să înțelegem că „blondă de la ADD” este, mai degrabă, o femeie narcisistă?

 

Un articol recent, apărut în dobrogealive.ro, relevă faptul că Asociația de Dezvoltare Durabilă (ADD) a „prăduit” 52.055 Euro (circa 255.000 lei)… pentru imagine. Bravo! N-a mâncat, n-a băut, să i se dea prosop!

Asociația pare mai degrabă o făcătură pentru sifonat banul public (demnă de o verificare a  Curții de Conturi și o anchetă a DNA), decât ceea ce, conform titulaturii, ar trebui să fie. A fost înființată în martie anul trecut (2021) de Consiliul Județean Constanța (finanțare cu 1.100.00 lei), la care s-a asociat, din TOT JUDEȚUL!, numai Primăria Constanța (finațare cu 770.00 lei).

Președintele Asociației, numită din dispoziția „mușchilor” lui Mihai Lupu – președintele C.J. Constanța, este o anume Ana – Maria Vătămanu sau, după cum i se mai spune, „blonda de la ADD”, o entitate fizică ce conduce o „entitate juridică de drept privat, de sine stătătoare, a cărei activitate nu este subordonată activității membrilor fondatori” (cf. dobrogealive.ro).

Care sunt obiectivele „de dezvoltare durabilă”, realizate și dezvoltate de asociație, după 18 luni de la înființare, NIMENI NU ȘTIE, se constituie într-o necunoscută sau, după cum pretinde chiar „blonda de la ADD”, sunt confidențiale, deci nu sunt de interes public, chiar dacă banii cu care este finanțată și îi cheltuie… SUNT PUBLICI!

Comparând denumirea Asociației de Dezvoltare Durabilă, realizările necunoscute ale acesteia și sumele cheltuite, ATENȚIE!, „pentru servicii de dezvoltare și consolidare a unei strategii de promovare a unei mai eficiente vizibilități în presa scrisă, online și în mediul TV”, deci pentru IMAGINEA sa, să înțelegem că „blondă de la ADD” este, mai degrabă, o femeie narcisistă?

Să ne documentăm, să analizăm, să compilăm!

Ce spun psihologii. Ce este femeia narcisistă?

„Narcisismul la femei se prezintă, în mod normal, sub forma de comportament emoțional intens și este adesea explicat ca o admirație extremă pentru sine.

O femeie cu o tulburare de personalitate de tip narcisic poate crede că este într-adevăr mai bună decât oricine altcineva și îi va trata pe alții ca și cum i-ar fi inferiori.

Aceasta crede, într-adevăr, că modul în care gândește și comportamentul său sunt întotdeauna corecte și se așteaptă ca cei din jur să îl aprobe. Cei care manifestă dezacord față de modul său de a fi, vor fi tratați inadecvat.

Chiar dacă femeile care suferă de narcisism au tendința de a avea o reacție emoțională dramatică la lipsa de respect a altora, acestea au o lipsă de empatie și un dispreț total față de emoțiile altora.

Femeii cu această condiție i se pare complet justificabil să îi maltrateze pe alții, deși nu va accepta ca ceilalți să-i aplice același tratament.

Persoanele narcisiste nu se vor simți deloc vinovate, dacă vor profita de alți oameni, întrucât simt că ceilalți le sunt inferiori și ar trebui să facă exact ce își doresc ele.

Gelozia extremă este o componentă majoră a femeilor narcisiste. De asemenea, femeile narcisiste ar putea crede că toată lumea le invidiază, întrucât sunt mai bune decât oricine. Pe de altă parte, sunt extrem de geloase și neîncrezătoare în cei din jur.

Deși femeile narcisiste pot părea stăpâne pe sine și cu o autostimă ridicată, respectul lor de sine este, de obicei, foarte scăzut și resimt un sentiment acut de insecuritate. Această combinație face dificilă menținerea pe termen lung a unor relații sănătoase.

Cum recunoști o femeie narcisistă?

1. Niciun nivel de atenție nu va fi vreodată suficient pentru ea. Nu poate să nu fie în centrul atenției. Chiar dacă are o familie iubitoare, ea va căuta, întotdeauna, experiențe care să-i ofere acel dram de atenție în plus.

2. Își va folosi sexualitatea pentru a manipula. Dacă femeile histrionice tind să își folosească înfățișarea nediscriminativ, narcisistele vor întrebuința la maxim aspectul și sexualitatea lor pentru a-și atinge scopurile sau misiunea.

3. Nu respectă limitele sau barierele personale. Cred că totul li se cuvine și nu le pasă pe cine rănesc. Toate aceste excese sunt privite ca niște experiențe plăcute, interesante, distractive.

4. Lipsa empatiei.

5. Văd în alții doar o extensie a propriei persoane. Își tratează apropiații, chiar și copiii, ca pe niște obiecte, ignorându-i, neglijându-i sau abuzându-i. Mamele narcisiste pot chiar să își considere fiicele rivale pentru atenția soțului.

6. Îi sabotează pe cei pe care care îi invidiază.

7. Dacă ești/ ai fost un prieten al unei persoane narcisiste, sigur ți-a provocat sentimente amestecate: la început te idolatriza, te punea pe un piedestal, ca în următoarea zi să te ignore sau să te jignească dacă nu-i mai ești de folos.

8. Îi face plăcere să creeze haremuri sau triunghiuri amoroase.

9. Se înfurie la cea mai neînsemnata criticăși simte că trebuie să elimine sursa.

10. Are o atitudine hipercriticăși încearcă să controleze pe cei care sunt o amenințare pentru imaginea ei grandomană (invidie patologică).

11. Sadismul unul dintre cele mai maligne trăsături ale unei narcisiste.

Sfaturi potrivite (și) pentru Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța

Dacă ai fost victima unei astfel de persoane și te simți vinovat că ai rupt relațiile cu ea, adu-ți aminte că nu e vina ta pentru acea situație. Ai fost doar o țintă datorită calităților tale (empatie, compasiune).

Ceea ce poți face e să îndrumi acea persoană sau membrii familiei ei către un ajutor specializat, atunci când crezi că poate pune în pericol viața altora sau a ei însăși.

În cazul în care acțiunile ei te-au afectat doar emoțional, încearcă să ignori incidentul și să mergi mai departe”.

Alte articole

29 apr. 2022 3.29 pm

  Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost reținut, vineri dimineața, pe Aeroportul Otopeni, potrivt surselor judiciare consultate de G4Media.ro. Acesta a fost dus sub…

10 feb. 2024 12.22 pm

Vergil Chițac are susținerea PNL Constanța pentru un nou mandat la Primăria Constanța, este declarația făcută de Bogdan Huțucă în cadrul unei conferințe de presă. Partidul Național Liberal…

22 ian. 2022 11.52 am

  Primăria Municipiului Constanța anunță restricții de circulație în Piața Ovidiu, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Astfel, Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită…

05 dec. 2023 5.52 pm

Primăria Constanţa anunţă că semaforizarea este întreruptă în intersecția străzii Pandurului cu Șoseaua Mangaliei pentru lucrări de modernizare. Constănţenii care locuiesc în zonă avertizează,…

11 mart. 2024 1.41 pm

Primăria municipiului Constanța a anunțat luni, 11 martie, că un nou spațiu urban este în curs de amenajare în cartierul Tomis Nord. Proiect de revitalizare urbană vizează zona terenurilor de…

17 feb. 2023 10.59 pm

Primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac, a primit ieri, 17 februarie, vizita de curtoazie a Excelenței Sale domnul Özgür Kıvanç Altan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al…