Ultimele stiri

Gheorghe Hagi speră ca Farul să joace în 2024 pe noul stadion din Constanța: „Toată Dobrogea trebuie să susțină echipa pentru că ne dorim ca Farul să devină un club mare”

Captură video: Facebook/ Farul Constanța

 

Gheorghe Hagi, managerul tehnic al clubului de fotbal Farul Constanța, a vorbit, într-un interviu pentru Farul TV, la finalul unui sezon în care echipa a terminat pe locul 5 în clasament, la doar un an după fuziunea dintre Farul și Viitorul. Play-off-ul este obiectivul pentru noul sezon competițional și bineînțeles, cât mai multe victorii pentru ca Farul să ajungă în topul celor mai bune echipe din România, a precizat Hagi. Totodată, Gheorghe Hagi este optimist și speră ca în anul 2024, Farul să joace pe noul stadion care se va construi în Constanța. Fostul „decar” al naționalei de fotbal a României a făcut apel la toată Dobrogea pentru a susține Farul.

Aici puteți viziona interviul.

Interviu integral – Gheorghe Hagi:

Suntem bucuroși cu toții că în acest moment există doar un club în Constanța. Este brandul Farul care trebuie dus la cel mai înalt nivel. A trecut un an în care s-a muncit foarte bine și putem spune că este un an pozitiv. Suntem doar la început. Mai avem de muncit foarte mult și sper ca în timp, pe un proiect bine stabilit, Farul să crească de la an la an și să ajungă una dintre cele mai bune echipe din România.

Orice club mare are baza făcută pe o academie foarte bună. Noi stăm foarte bine, bineînțeles nu suntem perfecți, dar avem o academie foarte mare care furnizează jucători la echipele naționale, am câștigat trofee. Avem o academie foarte bună, bine structurată, cu un concept tehnic foarte bun. Trebuie să continuăm, să muncim (…) este nevoie de muncă foarte multă și de un singur obiectiv, de a propune jucători pentru echipa mare.

Toată Dobrogea trebuie să vină lângă Farul

O singură strategie cred că este bună și poate să te ducă la succes. Trebuie să devii cel mai bun în timp, de aceea proiectul nostru este pe o perioadă pe termen mediu și lung. Nu este pe termen scurt. Avem strategia noastră de a încerca să devenim cei mai buni. Cu siguranță că este dificil pentru că are multe componente pe care trebuie să le faci cel mai bine, atât administrative, cât și tehnice. Suntem pe drumul bun, dar mai este mult. Toată conducerea tehnică și administrativă, orașul Constanța, județul, toată Dobrogea, trebuie să vină lângă această echipă și să o susțină pentru că ne dorim ca Farul să devină un club foarte mare.

„Un club mare are nevoie de suporteri”

Orice echipă mare trebuie să aibă suporteri, care să vină la stadion, să susțină, să vină lângă echipă pentru că un club mare care vrea să câștige, vrea să devină cel mai bun, este clar ca oamenii trebuie să vină să îl susțină, din toate punctele de vedere, necondiționat. Fotbalistul are nevoie de suporteri, chiar dacă câteodată când pierzi ești dezamăgit, când câștigi ești fericit, dar bineînțeles, ne dorim cu toții să avem cât mai multe victorii, pentru că ele aduc fericire și insuccesul trebuie analizat cât mai bine pentru a putea deveni mai bun. Nu ne dorim acest lucru (n.r. înfrângeri) sau ne dorim de puține ori. Înfrângerea aduce dezamăgire și noi vrem să avem cât mai multe victorii.

Farul merge la TAS după ce nu a obținut licența pentru cupele europene

Este partea conducerii, partea avocaților. Este o știre care ne-a luat prin surprindere pentru că tot ce am făcut și cât am discutat cu avocații, noi tot am făcut așa cum trebuie, pe la Federație și la Ligă, dar vom vedea. Vom analiza, mergem la TAS. Credem că o să avem dreptate și sperăm să câștigăm.

Obiectiv pentru noul sezon: intrarea în play-off

Majoritatea echipelor își doresc să ajungă în play-off și bineînțeles, că acesta este primul obiectiv al nostru și să obținem cât mai multe victorii, pentru că acestea aduc puncte și automat te duci, acolo, sus. Acesta este obiectivul tehnic, dar mai este și cel administrativ, unde trebuie să facem un buget foarte bun pentru a susține academia, o echipă care își dorește foarte mult și vrea să fie în față. Bineînțeles, bugetul la echipele de fotbal…este nevoie de bani pentru a aduce jucători. Nu trebuie omis acest fapt. Sperăm să facem un buget cât mai bun pentru a crea o echipă competitivă și ca să exprime la cel mai înalt nivel, cu tineri, nu trebuie să uităm acest aspect al bazei noastre de a investi în jucători tineri, de a îi promova și de a pune baza în ei. Așa cum Farul m-a format pe mine și l-a dat pe cel mai bun jucător, atunci și noi trebuie să facem acest lucru pentru că este în ADN-ul clubului.

Gheorghe Hagi este optimist. Își dorește ca în anul 2024, noul stadion din Constanța să fie gata

Sunt discuții avansate pe plan local. Toată lumea își dorește. Când spun toată lumea este vorba și despre Primăria Constanța și Consiliul. Toți oamenii, toți constănțenii așteptăm să se facă cât mai repede stadionul. La București este deschidere. Sperăm să fie cât mai repede, se apropie și să construirea acestui stadion care cred eu că în 2024 să îl avem pentru a juca pe el. Așa văd eu. Sunt optimist, dar încercăm să fie așa ca în 2024 să putem să intrăm pe el.

Context:

George Măndilă, unul dintre consilierii primarului Vergil Chițac, a vorbit,  despre complexitatea demolării stadionului „Farul” din Constanța, însă nu a oferit un termen exact pentru această finalizarea procedurii. „Dacă începem procedura, după ce iese hotărârea de Guvern, ar trebui în câteva luni de zile să avem un câștigător al licitației de demolare, fiindcă sunt bani foarte mulți”, a spus acesta, pe 12 mai 2022, la Constanța TV, în emisiunea „Între alb și negru”, cu Emil Tatu.

Citește mai multe aici: Constanța, în așteptarea unui nou stadion: „Proiectul este complex. Va dura foarte mulți ani. Deocamdată, CNI și-a asumat să facă stadionul”

În vara acestui an ar putea începe lucrările de demolare la stadionul „Farul” din Constanța. Totul depinde de hotârârea de Guvern care va fi dată în luna sau iulie, după cum a precizat pentru Constanța TV, Felicia Ovanesian, city managerul orașului, la data de 28 aprilie 2022.

„Hotărârea de Guvern va fi data în luna iunie sau iulie. Este vorba de aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Primăria Constanța a trimis studiul de fezabilitate încă de anul trecut la Guvern”, a spus Felicia Ovanesian.

Citește mai multe aici: Lucrările de demolare la stadionul „Farul” ar putea începe la începutul verii. Felicia Ovanesian: „Nu vrem să dureze mult demolarea”

Fuziunea dintre Farul și Viitorul Constanța a fost oficializată pe 21 iunie 2021, la hotelul Iaki din stațiunea Mamaia, în cadrul unei conferințe de presă la care au asistat: Gheorghe Popescu, președinte, Gheorghe Hagi, Ciprian Marica, Zoltan Iasko, acționari, Tiberiu Curt, vicepreședinte, dar și primarul Constanței, Vergil Chițac, alături de președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu.
La conferința de presă au fost și legendele Farului Constanța, dar și reprezentanții suporterilor echipei de la malul mării.

Citește mai multe aici: Farul Constanța – un nou început! Gheorghe Hagi, noul antrenor, transferurile anunțate, dar și detalii despre noua arenă din Constanța

Alte articole

28 mart. 2023 12.48 pm

Echipa națională a României întâlnește reprezentativa Belarusului, astăzi, 28 martie 2023, începând cu ora 21:45. Partida se va desfășura pe Arena Națională și va fi transmisă în direct…

20 mart. 2023 1.03 am

Victorie importantă pentru elevii lui Hagi în primul meci din play-off – 2-1 cu Sepsi Sf. Gheorghe iar astfel râmâne pe primul loc și după această etapă. Un meci pe care Farul l-a început…

25 nov. 2023 11.11 am

Halterofilii de la CSM Constanța au câștigat 15 medalii la Campionatele Naționale de haltere pentru tineret și juniori III – speranțe olimpice. Întrecerile s-au desfăşurat în Sala Polivalentă…

17 oct. 2021 5.50 pm

  Farul Constanța a pierdut duminică, scor 1-2, meciul din deplasare cu FC Argeș, în etapa a 12-a a Ligii 1 de fotbal. Gazdele au deschis scorul prin Arias, în minutul 50, iar în minutul 73,…

13 ian. 2022 12.21 pm

  Atacantul Robert Moldoveanu, în vârstă de 22 de ani, a semnat cu Farul Constanța. Acesta a evoluat, ultima dată, pentru Dinamo București. Mesajului clubului constănțean: Începând de astăzi,…

27 oct. 2021 4.05 pm

  Farul Constanța va întâlni FC Botoșani, în deplasare, vineri, 29 octombrie, într-un meci din etapa a 14-a a Ligii 1 de fotbal. Gheorghe Hagi, antrenorul formației constănțene, speră…