Ultimele stiri

Farul Constanța nu a primit licența UEFA. Clubul va ataca decizia la TAS, anunță președintele Gheorghe Popescu

 

Clubul Farul Constanţa nu a primit licenţa UEFA din partea Administraţiei de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal şi nu va putea juca în ediţia 2022-2023 a cupelor europene, în cazul calificării, ca urmare a schimbării denumirii din „FC Viitorul” în „Farul Constanţa”, preşedintele Gheorghe Popescu declarând, miercuri, pentru Agerpres, că gruparea va ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

UPDATE: Clubul constanțean a ieșit și cu un comunicat de presă.

“O comisie din cadrul forului european, primind anumite informații, a înțeles greșit întreaga procedură pe care am urmat-o în vara anului 2021, în pofida explicațiilor transmise, atât de clubul nostru cât și de Federația Română de Fotbal.

Dorim să subliniem că toate demersurile juridice pe care clubul nostru le-a realizat în anul 2021 au respectat, cu strictețe, regulamentele sportive internaționale, nationale și legile din țara noastră. Am avut avizul prealabil al Federației Române de Fotbal, înainte de a efectua orice demers juridic, iar ulterior, constatând că am respectat (ad litteram) regulamentele sportive, Comitetul Executiv al FRF a aprobat toată procedura juridică realizată de noi.

Clubul nostru avea una din cele mai importante academii de copii si juniori din Europa, baza sportivă ultramodernă, stadion propriu, un buget anual care ne permitea, așa cum s-a întamplat, să participăm an de an în Liga 1, iar tot ceea ce am făcut în vara anului 2021 a fost, în primul rând, pentru comunitatea locală, pentru ca acest brand, ,,Farul”,  al Constanței, să rămână al acestei regiuni a țării.

Suntem convinși că, în procedurile legale ce le vom urma, se va demonstra că tot ceea ce am făcut a fost legal și doar pentru fotbalul dobrogean.,,Farul suntem toți !”

„Noi vom lua legătura cu avocaţii noştri şi vom merge mai departe pentru că decizia de a ne refuza licenţa UEFA mi se pare cel puţin stranie. Atâta timp cât ai avizul Federaţiei Române de Fotbal, cât timp respecţi regulamentele internaţionale, nu înţeleg de ce nu putem participa în cupele europene. Următorul pas este Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu există altă instanţă”, a afirmat Popescu .

„Când am schimbat numele din FC Viitorul în Farul Constanţa am respectat întru totul cerinţele forurilor internaţionale şi ale Federaţiei Române de Fotbal. Ba mai mult, înainte de a face această mişcare (n.r. – schimbarea denumirii clubului) am avut avizul Federaţiei Române de Fotbal. Deci am anunţat federaţia înainte, am primit avizul federaţiei şi am dat drumul procedurii. Am respectat absolut tot ce putea fi respectat la acea oră. De fapt noi nu am făcut altceva decât să luăm numele şi emblema de la Farul Constanţa”, a adăugat preşedintele.

Întrebat cum a motivat Adminstraţia de Licenţiere decizia, Gheorghe Popescu a răspuns: „Nu ştiu cum au motivat cei de la licenţiere decizia, pentru că de aceste chestiuni se ocupă avocatul Florin Comşa. El ştie ce demersuri trebuie făcute de acum încolo. Dar repet, noi atunci când am făcut acea mutare am avut avizul FRF şi am respectat întru totul regulamentele internaţionale”.

În afară de Farul Constanţa, nu a primit licenţă UEFA pentru sezonul 2022-2023 nici FCU Craiova 1948, echipă aflată în play-out-ul Ligii I, mai precizează sursa citată.

foto Arhivă Constanța TV

Alte articole

06 sept. 2023 3.25 pm

În perioada imediat următoare, 37 de jucători și jucătoare ale clubului Farul Constanța participă la acțiunile loturilor naționale,  se arată într-un comunicat remis de echipa constănțeană.…

03 feb. 2024 12.23 pm

CSM Constanța a triumfat în dubla cu ALCL TT Grand-Quevilly și readuce astfel tenisul de masă de cupe europene la Constanța! Tânăra noastră echipă a produs șocul sferturilor de finală, eliminând…

09 mart. 2023 3.37 pm

Spectacolul începe de Ziua Femeii și continuă în weekend. Echipele de baschet și volei joacă în ligile naționale și în competițiile de juniori, triatloniștii încep un an plin de provocări,…

26 sept. 2023 6.17 pm

În Sala Sporturilor din Constanţa a fost montat parchet din lemn de arţar, identic cu cel folosit la Jocurile Olimpice, precum şi la meciurile din NBA. CSM Constanța a prezentat astăzi, în cadrul…

12 dec. 2021 9.22 pm

  Farul Constanța a pierdut, duminică, scor 0-1, meciul de la Sf. Gheorghe, cu Sepsi, din etapa a 19-a a Ligii 1 de fotbal. Unicul gol al partidei a fost înscris în minutul 7, din penalty, chiar…

26 oct. 2022 9.52 pm

Pe site-ul petitionline.com a fost promovată o petiție pentru înființarea unei linii de transport în comun care să lege municipiul Constanța de stadionul de la Ovidiu, în zilele de meci. Titlul…