Ultimele stiri

Horia Constantinescu s-a întors în PSD: „Lupta politică dată în alegerile din 2020 aparține trecutului”

Sursa foto: Facebook/ Horia Constantinescu

 

Fostul director din cadrul Primăriei Constanța, și în prezent, comisar șef al Comisariatului pentru Protecția Consumatorului, Horia Constantinescu s-a întors în PSD. Acesta și-a depus adeziunea în sedința de luni a Biroului Permanent Municipal. Adeziunea a fost aprobată, potrivit reprezentanților PSD Constanța.

Horia Constantinescu a declarat, pentru ConstanțaTV, că a luat această decizie în urma unei invitații din partea unor „foști/actuali colegi”. „La invitația unor foști/actuali colegi, am luat decizia de a mă întoarce în familia politică din care am făcut parte. Sunt convins că împreună putem face lucruri bune pentru Constanța”, a spus acesta.

În luna septembrie a acestui an, Horia Constantinescu nu a reușit să promoveze concursul pentru funcția de director general al Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța. În primă fază a obținut 61,30 de puncte, iar după reevaluare, 58,30. Astfel, el a spus „adio” Primăriei Constanța și s-a întors pe postul de comisar șef adjunct la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, de la data de 1 octombrie.

Vezi aici: EXCLUSIV! GAME OVER pentru Horia Constantinescu în Primăria Constanța! După data de 1 octombrie va reveni la OPC

Horia Constantinescu a candidat la Primăria Constanța, în anul 2020, din partea Partidului Puterii Umaniste – Social Liberal, înființat de Dan Voiculescu. Constantinescu a obținut 5,04% din voturile constănțenilor. Acesta a preluat, mai apoi, funcția de director în cadrul Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța.
Horia Constantinescu și-a dat demisia din PSD, în februarie 2020, pentru a-și anunța candidatura la Primăria Constanța.

Horia Constantinescu: Lupta politică dată în alegerile din 2020 aparține trecutului

Horia Constantinescu, a mai făcut referire, pentru Constanța TV, despre relația pe care o are cu președintele PSD Constanța, Felix Stroe, care l-a acuzat că a rupt din voturile social-democraților la alegerile locale din 2020.

„Cu domnul Felix Stroe mă înțeleg foarte bine. Nu amestec politica în relațiile personale. Lupta politică dată în alegerile din 2020 aparține trecutului. Ținta mea a fost echipa de atunci din fruntea primăriei. Astăzi, am înțeles că împreună suntem și am fi fost mai puternici. Sunt convins că împreună avem multe de spus legat de administrația publică locală”, a declarat Horia Constantinescu.

Felix Stroe, președintele PSD Constanța, a spus despre Horia Constantinescu, la Constanța TV, că alături de Corina Martin, „a rupt procente bune de la PSD”, la alegerile locale din 2020. „Horia a candidat și parcă a luat sub 5%, Corina a luat și mai puțin. Ce au realizat? Că au rupt niște procente bune de la PSD. Nouă ne-au lipsit 3.000 de voturi. Întâmplător, după au avut niște legături mai apropiate cu Primăria Constanța, zic și eu,” a spus Felix Stroe.

Citește și: De ce nu a câștigat PSD Primăria Constanța? Felix Stroe: „Horia Constantinescu și Corina Martin au rupt procente bune de la PSD”

Iată și ce a postat Horia Constantinescu pe pagina de Facebook:

Asa cum deja presa v-a instiintat, da, m-am reinscris in PSD, Organizatia Constanta.
Am crezut si cred cu tarie in ceea ce social democratia poate si trebuie sa ofere acestei natii.
Nu sunt un oprtunist politic si in toata aceasta perioada de la demisie, pana la reinscriere, am ales sa fiu membru al unui alt partid, doar pentru a putea sustine o lista de consilieri locali si judeteni, in alegerile de anul trecut. Si acea formatiune politica promova o doctrina nationalista, deloc antagonica celei social democrate.
Povestea demisiei si luptei pentru primarie o cunoasteti. Nu am tintit partidul ci un grup restrans , ce si astazi consider ca nu trebuia sa mai fie la “butoanele” acestui oras.
Am primit cu bucurie propunerea de a reveni in randurile unei organizatii politice din care am plecat cu regret, pentru a ma tine de promisiunea facuta, aceea de a face totul pentru a da o sansa Constantei.
In anul ce a trecut am inteles multe.
Sunt convins ca si eventualele greseli facute mi-au fost lectii de viata.
Putem face multe impreuna! Va ajuta sa comunicam si sa reconstruim pas cu pas.

Alte articole

31 oct. 2023 5.17 pm

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit sub remorca unui camion, în P.T.F. Negru Vodă, mai multe cutii care conțineau aproximativ 180 kg de tutun. În data de 29.10.2023,…

22 apr. 2024 4.16 pm

Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, vineri, 19 aprilie 2024, cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale „Rolul…

02 iun. 2023 2.55 pm

La data de 1 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 Poliție au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de proxenetism și prostituție,…

16 dec. 2021 6.33 pm

    Polițiștii constănțeni caută un bărbat dispărut, pe data de 15 decembrie 2021, în jurul orei 15:30, în zona Faleză Nord. Este vorba despre Damian Căprilă, în vârstă de 63…

17 aug. 2023 4.38 pm

Weekend prelungit în mini-vacanța de Sfânta Maria, vârf de sezon cu cea mai mare masă de oameni pe plajă, în același timp cu vântul puternic, curenții rup și steagul roșu arborat aproape în…

09 oct. 2023 12.02 pm

CT BUS informează faptul că autobuzele liniei 14 circulă deviat, la întoarcerea de la Vivo, la intersectia de la Victoria dreapta pe Bulevardul Tomis și apoi stânga la Dacia pe Bulevardul Alexandru…