Ultimele stiri

Sindicaliștii CT BUS, scrisoare către primarul Constanței, Vergil Chițac: Jigniți, îngrijorați și disperați nu vom avea de ales și vom ieși în stradă să ne strigăm disperarea!

Foto: Arhivă - protest angajați CT BUS

 

Sindicaliștii CT BUS Constanța au trimis sâmbătă dimineață, o scrisoare pentru primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, prin care se arată „jigniți, îngrijorați și disperați”. Totodată, aceștia anunță că vor ieși în stradă și că îl așteptă pe edil să le explice celor 700 de angajați că „nu merită mărire salarială și sporuri pentru munca prestată”.

Vineri, proiectul de hotărâre privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate către societatea CT BUS SA și atribuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate în municipiul Constanța, a fost adoptat în Consiliul Local Constanța, cu 18 voturi „pentru” și 8 abțineri, după o dezbatere de mai bine de 30 de minute, la care a luat cuvântul și avocatul sindicaliștilor, Emil Tatu.

Citește aici mai multe: LIVE TEXT. Ședința ordinară a Consiliului Local Constanța: revocarea PUZ-ului din Mamaia nu a trecut, la fel și reactualizarea PUZ-ului din Palazu Mare, care nu a primit niciun vot „pentru”

„Vă mulțumim, doamnelor și domnilor consilieri locali care ieri ați votat semnarea unui contract de transport care a îngropat definitiv speranța noastră că în următorii 5 ani am putea sa trăim „altfel”, a îngropat definitiv încrederea noastră în tot ce reprezintă dialogul social. Politica pumnului în gură pare a fi abordarea „altfel” a acestei administrații!”, mai spun sindicaliștii.

Scrisoarea sindicaliștilor CT BUS Constanța:

Va multumim, Domnule Primar!
Va multumim, domnule Primar, pentru ca intr-un an de mandat ati numit la conducerea CT Bus oameni apropiati dumneavoastra si partidului din care faceti parte despre care acum spuneti ca reprezinta „management defectuos”.
Va multumim, domnule Primar, pentru ca in intalnirile pe care le-am avut cu dvs ne-ati promis salarizare decenta, iar acum spuneti ca nu meritam sa castigam decent din munca noastra!
Ne jigniți, domnule Primar deoarece deși am beneficiat de promisiunile dumneavoastra, unele chiar publice, am aflat cu mâhnire că au fost doar simple jocuri politice deoarece mentinerea noastra in saracie pare a fi un obiectiv pentru conducerea administratiei pe care o conduceti.
Este cel puțin ciudat că in Constanta „Altfel”, noi, angajatii CT Bus SA suntem nevoiti sa traim cu ingrijorarea zilei de maine. Ne așteptam ca sloganul dumneavoastra electoral „aveti incredere!” sa ni se aplice si noua, celor peste 700 de angajati ai societatii de transport in comun din Constanta! In ce sa avem incredere, domnule Primar? In ziua de maine sigur nu mai avem, in conducerea societatii cu atat mai putin! Ne vorbiti despre eficienta, cifre, smart city, mobilitate urbana si noi nu stim daca ne ajunge salariul sa platim intretinerea cu gigacaloria la „pret real”!
Suntem disperati pentru că preluarea managementului CT Bus de catre apropiatii dumneavoastra a fost sinonima cu ignorarea si suprimarea noastra, a oamenilor din CT Bus! Suntem ultimii pe lista dumneavoastra de prioritati sau poate nici nu ne aflam pe listă dacă există una.
Vă mulțumim, doamnelor și domnilor consilieri locali care ieri ați votat semnarea unui contract de transport care a îngropat definitiv speranța noastră că în următorii 5 ani am putea sa trăim „altfel”, a îngropat definitiv încrederea noastra în tot ce reprezintă dialogul social. Politica pumnului în gură pare a fi abordarea „altfel” a acestei administrații!
Ati stiut ca ceea ce votati este complet rupt de realitate, ati stiut ca ceea ce votati este rezultatul unui simulacru de studiu de oportunitate, ati stiut ca ceea ce votati este sinonim cu adancirea noastra in saracie si nu v-a pasat!
Ati citit ce contine pretul pe kilometru? Se refera si la „munca vie”! Munca vie suntem inca noi si de noi nu v-a pasat! Noi, munca (inca) vie, platim AZI, nu in 2020, gazul cu pret dublat, energie electrica la fel, mancare mai scumpa!
Noi, angajatii, ne facem treaba in fiecare zi! Nu am condus noi aceasta societate! Nu noi am adus-o in aceasta situatie! Si totusi noi, angajatii suntem cei care suportam cu greu tot ce ne puneti in cârcă!
​De la preluarea managementului de către administratia galben-albastră, cifrele de performanta si eficienta au devenit preferate în detrimentul salariaților. In spatele cifrelor suntem noi, domnule Primar, doamnelor si domnilor consilieri! In spatele cifrelor sunt familiile noastre, in spatele cifrelor sunt copiii si nepotii nostri! Angajamentele asumate de dumneavoastra sunt doar promisiuni goale, povesti frumoase de adormit copiii. Copiii nostri adorm fara noi cateodata, pentru ca noi suntem de cele mai multe ori inca la munca, pentru ca altfel nu avem ce sa le punem pe masa!
Toate actiunile dumneavoastra probează un dezinteres major pentru salariații CT Bus! Vrem doar sa supravietuim!
Jigniți, îngrijorați și disperați, vom protesta! Jigniti, îngrijorați și disperați nu vom avea de ales si vom iesi in strada sa ne strigam disperarea! Ne veti auzi, domnule Primar, sau veti continua sa ne ignorati si sa vorbiti despre cum la Cluj e mai ieftin? Da, domnule Primar, dincolo e mai ieftin, dar poate ar fi trebuit sa il intrebati pe Boc si cum sunt platiti angajatii!
Vrem doar sa supravietuim!
Va asteptam luni dimineata la garaj. Sa le explicati celor 700 de angajați ca NU MERITA marire salariala și sporuri pentru munca prestata.

Semnat,
Oamenii disperati din CT Bus

Alte articole

09 mart. 2024 6.40 pm

Vineri, 8 martie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 3 Poliție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lâmgă Judecătoria Constanța, au…

20 nov. 2023 11.33 am

CT Bus anunță publicul călător că autobuzele de pe linia 101 circulă deviat pe strada Industrială, pe sensul de mers spre Cap Linie Poarta 1. Măsura a fost impusă din cauză că pe strada Celulozei…

04 ian. 2023 1.51 pm

Mașina unei femei în scaun cu rotile a fost ridicată în mod abuziv de pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități de către Poliția Locală Constanța. Întâmplarea s-a petrecut în parcarea…

01 apr. 2024 10.47 am

Echipele Confort Urban acționează astăzi, 1 aprilie, cu utilaje de asfaltare pe strada I.L. Caragiale, pe tronsonul delimitat de strada Theodor Burada și strada Agricultori, motiv pentru care traficul…

29 ian. 2023 6.10 pm

Polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au fost sesizați astăzi, în jurul orei 13.00, cu privire la faptul că, în dereaua care trece pe la marginea localității Săcele, a fost găsit…

09 mai 2024 12.11 pm

Joi, 9 mai, în jurul orei 08.10, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au fost sesizați cu privire la faptul că în incinta Portului Constanța, în zona Porții de acces nr. 6,…