Administrația locală a făcut primii pași pentru preluarea Palatului Copiilor, imobil aflat în prezent în domeniul public al statului român și administrarea Ministerului Educației. Consilierii locali au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind „aprobarea solicitării către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unui imobil din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța în domeniul public al municipiului Constanța”.
Predarea-primirea imobilului se face pe bază de protocol, încheiat între reprezentanții Ministerului Educației și cel al Municipiului Constanța, prin compartimente de resort din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanța, în termenul prevăzut de HG de transmitere.
„S-au făcut primii pași pentru preluarea de către municipalitate a Palatului Copiilor, obiectiv cu istorie bogată și însemnătate importantă pentru toți constănțenii”, transmite Primăria Constanța.
Palatul Copiilor a fost lăsat în paragină în ultimii ani. În 2016 și 2017 s-a mai trecerea imobilului în domeniul public al municipiului Constanța, în Consiliul Local, însă fără succes. Totodată, în 2016, vicepreședintele CJC de la acea vreme, Claudiu Palaz iniția un proiect prin care dorea preluarea de către Consiliului Județean Constanța a Palatului Copiilor, însă PNL s-a opus atunci.
Acesta a fost înfințat în anul 1952. În anul 1968 s-a finalizat construcția actualului sediu, pe un teren viran, năpădit de buruienile și milul lacului Tabăcăriei. În anul 1973 s-a dat în funcțiune noua piscină acoperită de 25m., cu 6 culoare , tribuna pentru spectatori, sala proprie de fortă, vestiarele și toate celelalte facilități necesare asigurării bunului mers al activității secției de înot, inființată cu această ocazie. Palatul Copiilor este așezat pe o suprafață de peste 12 ha, în nordul municipiului Constanta, pe malul lacului Tabăcăriei, la cca.200m. de Delfinariu și la aproximativ 500 de metri de malul Mării Negre. Este dotat cu: un stadion gazonat de fotbal și atletism cu tribunele aferente, mai multe terenuri descoperite de baschet și handbal bituminate, un teren secundar de fotbal pentru antrenamente, o pistă asfaltată specială pentru karting. La câțiva metri în spatele clădirii piscinei de înot , înconjurat de vegetația naturală a parcului, se află motelul Palatului Copiilor, complex care funcționează numai vara, și care dispune de aproximativ 100 locuri de cazare. Atașat la acest motel se află o cantină care asigură masa tuturor celor cazați în incinta palatului. În imediata vecinătate a motelului se găsește un complex de sere și o mini-gradină zoologica, se arată într-o descriere de pe site-ul instituției.
Citește aici.
Cum arată zona în prezent: (pista de karting de la Palatul Copiilor)
[videopack width=”600″ height=”450″ downloadlink=”true”]https://www.constantatv.ro/wp-content/uploads/2021/08/video-1630416177.mp4[/videopack]