Ultimele stiri

Pericol de incendiu la Institutul Marius Nasta din Bucureşti / Raed Arafat: Nu a fost foc

Sursa foto: Antena 3

 

UPDATE, ora 00:00: Senatoarea Diana Șoșoacă și-a făcut apariția la Institutul „Marius Nasta”, fără a purta mască, iar în stilul caracteristic, a început să facă scandal, să se îmbrâncească cu mai mulți bodyguarzi și să îi ceară demisia lui Vlad Voiculescu, după ce l-a acuzat pe acesta de uciderea a 22 de oameni în urma incendiului de la Matei Balș. Diana Șoșoacă a început să o interogheze pe Beatrice Mahler, managerul spitalului, iar aceasta i-a explicat pe un ton calm ce s-a întâmplat în această noapte la Matei Nasta.

„Luați mâna de pe mine. Sunt un demnitar al României. Pot intra oriunde”, au fost doar câteva dintre cuvintele adresate de senatoarea Șoșoacă.

Managerul spitalului, Beatrice Mahler: „În unitate erau șapte pacienți în stare critică. Colegii din camera de gardă au spus că au văzut flacără cu fum care nu s-a extins și s-a stins rapid. Institutul Marius Nasta este o unitate veche, care are peste 100 de ani și trebuie modernizată”

Șeful ISUBIF: „Primele echipaje au ajuns la 22:30. Urmează să facem verificări dacă a fost fum, foc sau aburi. Vom verifica și vom stabili exact”.

Vlad Voiculescu: „Nu a fost un incendiu, ci o degajare de aburi, implicit de fum. Nu a fost pusă în pericol viața vreunui pacient. Secția ATI a fost verificată acum două luni”

UPDATE ora 23:30: Echipajele SMURD și de pompieri se retrag de la Institutul „Marius Nasta”. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și managerul spitalului, Beatrice Mahler, se află în acest moment la fața locului.

Duminică seară, la ora 22:22,  un apel la 112 anunța că de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta se degaja fum. Este vorba despre un TIR ATI, amplasat în curtea spitalului. În unitatea mobilă erau 7 pacienți, dintre care 5 intubați. Nu au fost răniți și sunt în stare stabilă. Aceștia vor fi relocați în clădirea institutului, nu este nevoie să fie transferați în alte spitale. Au intervenit opt autospeciale de stingere și opt echipaje SMURD, dar în acest moment nu se mai observă degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului, a precizat DSU, potrivit Digi 24.

Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” a informat că nu există raniți, iar pacienții au fost transferați în compartimentul ATI din interior.

Comunicat Institut Marius Nasta:

„Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că, în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun. Vom reveni cu amănunte. Dr Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat în direct la Digi 24, că nu a fost vorba despre un incendiu. „La acest moment nu este nimeni în pericol, nu a fost foc. Acestea sunt informațiile pe care le am în acest moment. Se vor evacua pacienții de acolo”.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat la Digi24 că este vorba despre un generator care a scos fum, posibil în urma unei pene de curent.

Alte articole

05 ian. 2022 3.06 pm

  Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că autorităţile nu impun utilizarea unor măşti scumpe, cum ar fi FFP2, ci  recomandă folosirea măştilor medicale, în detrimentul…

25 mart. 2021 12.46 pm

Răzvan Cherecheș, profesor universitar de Sănătate Publică și director al departamentului de Sănătate Publică de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității…

12 apr. 2021 11.42 am

  În acest moment, la nivelul județului Constanța mai sunt doar două paturi libere la terapie intensivă pentru pacienții COVID. Ambele se află la Spitalul Județean Constanța, potrivit datelor…

09 mai 2023 6.40 pm

După incheierea turei la unitate, Alex a plecat la cumpărături. În timp ce ieșea dintr-un supermarket din municipiul Constanța, a observat o femeie grăbită să prindă culoarea verde la trecerea…

21 apr. 2021 8.38 pm

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, miercuri, în prima conferință de presă, că va continua concursurile pentru casele județene de asigurări de sănătate, vor fi organizate…

29 ian. 2021 2.25 pm

  Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, susținute la Palatul Victoria, referitor la incendiul de la Institutul „Matei Balș”, unde cinci…