Primăria Constanța nu va aloca bani pentru iluminatul festiv din acest an

Vergil Chițac a punctat lipsa paturilor în spitale, a echipamentelor, dar și a personalului medical

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat miercuri, într-o postare pe Facebook, faptul că refuză să cheltuie sume importante pentru luminițele de sărbători. Edilul orașului de la malul mării a făcut referire și la iluminatul festiv de anul trecut, când s-a cheltuit peste 1 milion de euro. Constanța s-a aflat în top la acest capitol. Astfel, operatorii econimici sunt chemați să ofere o mână de ajutor pentru a decora mai multe zone din oraș.
Vergil Chițac a mai subliniat și că s-au cheltuit sume uriașe de bani, însă alte priorități pentru orașul Constanța, cum ar fi Spitalul de Boli Infecțioase,parcurile, terenurile și sălile de sport au fost neglijate în ultimii ani.
Iată postarea lui Vergil Chițac:
Într-un an în care sărbătorile sunt umbrite de pandemie, într-un an în care ne dăm seama că prioritățile primăriei ar fi trebuit să fie altele, refuz să cheltuim în continuare sume importante de bani pentru luminițele de sărbători.
Spitalul de Boli Infecțioase, școlile și liceele, terenurile de sport și parcurile ar fi arătat altfel dacă bugetul acestei instituții ar fi avut alte priorități!
Este un an în care decesele umbresc viața cotidiană și ne arată câte lipsuri avem. Nu sunt paturi în spitale, nu sunt măști si mănuși suficiente, ne lipsește personalul medical, așadar nu cred că putem vorbi de cheltuirea a peste 1 milion de euro pentru decorațiunile de sărbători.
În Spitalul de Boli Infecțioase, în anul 2018 s-au investit 860.440 lei, iar în anul 2019 s-au investit 54.334 lei.
Pentru închirierea iluminatului festiv în anul 2018 s-a cheltuit suma de 5. 117.060, 95 lei + TVA, iar în anul 2019 suma de 6. 407.357, 51 lei + TVA.
Avem de renovat școlile și liceele, avem de civilizat piețele, avem de recuperat mult pentru viața sănătoasă a acestui oraș.
Am cerut ajutorul operatorilor economici mari și a dezvoltatorilor imobiliari. Toți fac afaceri aici și ar putea întinde o mână de ajutor, Crăciunului! La anul aș vrea să le producem noi! Sunt licee tehnice și firme constănțene ce pot realiza decorațiunile, iar banii sa rămână în Constanța.
Vreau să întelegeți că această decizie este pentru dumneavoastră! Mai puține beculete, mai mult respect pentru adevăratele priorități!”.

Alte articole

26 mai 2023 4.55 pm

Florin Cocargeanu, viceprimarul din partea USR, a fost astăzi, 26 mai, eliberat din funcție în urma votului inițiat de către consilierii locali constănțeni. Ordinea de zi a ședinței ordinare…

08 iul. 2023 6.00 pm

La data de 7 iulie a.c., în jurul orei 22.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 46 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Portiței din municipiul Constanța,…

24 apr. 2024 6.15 pm

Miercuri, 24 aprilie, a fost contractul de furnizare microbuze electrice în cadrul proiectului “Dotarea cu microbuze electrice pentru elevi ai unităților de învățământ preuniversitar care funcționează…

10 oct. 2022 8.19 pm

Trenurile pe ruta Constanța – Iași se suplimentează, circulându-se cu întregul parc de material rulat tehnic disponibil, cu ocazia sărbătoririi Sfintei Parascheva, se arată într-un răspuns…

17 mart. 2023 12.41 pm

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în județul Constanța, local și temporar vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 km/h. Atenționarea emisă…

28 apr. 2023 4.51 pm

Zona intersecției bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu bulevardul Aurel Vlaicu a fost redată în totalitate circulaţiei după ce a fost modificată geometria intersecției. Au fost executate lucrări…